NIEUWSBRIEF DECEMBER 2023

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2023

Beste Buddies en Friends, 

 

Met deze laatste nieuwsbrief van 2023, wensen wij jullie namens onze vereniging, het bestuur en zeker ook de Little Angels School in Shanzu, Kenya (ons project)…Een warme eindejaarsperiode en een gelukkig nieuwjaar 2024.
 
Wij wensen jullie vele vreugdevolle dagen en weinig zorgen.
Koester de gelukkige momenten, geniet van voorspoed en laat anderen delen van jullie geluk.
 
Wij hopen alvast van harte dat jullie onze vereniging Buddies & Friends trouw blijven steunen. Het is dus de gepaste tijd om het lidmaatschap te vernieuwen en/ of de maandelijkse storting na te kijken.
 
Jaarlijkse bijdrage: 156 EUR  of een maandelijkse bankopdracht van 13 EUR per gesponsord studentje
Op de rekening van Buddies & Friends:      IBAN: BE55 0688 9687 3444 / BIC: GKCCBEBB

  

Nieuws van de school

 Op dit ogenblik genieten de kinderen en de staf van het groot schoolverlof. Het nieuwe schooljaar 2024 zal aanvangen op maandag 8 januari. Er worden opnieuw meer dan 300 leerlingen verwacht.
Bij de leerkrachten is recent een 34 jarige dame onverwacht overleden aan ziekte. Deze zal dus vervangen worden maar de overige leerkrachten blijven op post.


 In tegenstelling tot wat normaal is in het droge seizoen, heeft het tijdens afgelopen november overvloedig geregend in de kustregio Mombasa/ Malindi. Deze streek werd zwaar getroffen door het noodweer, met overstromingen en doden tot gevolg. In Shanzu stonden alle straten en vele huizen blank. Met man en macht werd gewerkt om de school te vrijwaren. Men slaagde erin de waterstroom te beperken tot ongeveer 30cm in het ingangsgedeelte van de school.
 

Met het nieuwe schooljaar dienen zich nieuwe uitdagingen aan. De opstart van het derde jaar van het middelbaar onderwijs betekent nieuwe schoolboeken en nieuwe tafels/ stoelen voor deze klas. Daarnaast moet een nieuwe voorraad voedingswaren aangekocht worden, ontvangen de leerkrachten de helft van hun maandloon bij de start van het schooljaar en blijven vele ouders het financieel moeilijk hebben om hun kinderen naar school te laten gaan.
 

Samen met Elisabeth en haar staf hebben we een lijst met noodzakelijke inspanningen opgesteld en deze volgens prioriteit gerangschikt.

Dit is een lijst met criteria die ons helpen bij de keuzes:

  1. Basisbehoeften van de kinderen (eten, drank, hygiëne, kledij, aangepaste ruimte)
  2. Garantie voor kwaliteitsonderwijs (gediplomeerde leerkrachten met correcte verloning, schoolboeken, vereisten van het ministerie)
  3. Nuttige werkmiddelen (computer, wetenschapsruimte, sportmateriaal, …)
  4. Opsmuk/ verfraaiing van de schoolinfrastructuur. In dat verband is de school toe aan schilderwerken maar het budget laat dat momenteel niet toe.

 

Tot slot…

Naar jaarlijkse gewoonte zal het B & F bestuur het financiële bilan 2023 voorleggen met de eerstvolgende nieuwsbrief 2024. 

 
Beste groeten nog, wij blijven vertrouwen op jullie steun.

 
Het Bestuur van Buddies & Friends (Denise, Jeanine, Marc en Patrick) 

Onze contact data: 

info@buddiesandfriends.be

via Patrick STEENS: +32 473 98 66 08 

via Marc KLAPS: +32 475 42 69 88 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.